In onze huidige maatschappij gaat esthetiek een steeds grotere rol spelen. Mensen vinden de tandheelkundige behandelingen minstens net zo belangrijk als de cosmetische tandheelkundige behandelingen.

Restauraties

Tegenwoordig is de techniek zo ver gevorderd, dat er steeds meer naar de esthetische wensen van de patiënt behandeld kan worden. We leggen in de praktijk veel nadruk op esthetiek, maar hierbij wordt altijd rekening gehouden met onze visie: de gezondheid van een tand, kies of de steunweefsels ervan en het behoud ervan is het meest belangrijk!

Wij werken alleen maar met hoogwaardige composieten voor restauraties. Composieten zijn tandkleurige vullingen waar ook veel verfraaiingen mee gerealiseerd kunnen worden zoals het opvullen van een diasteem (spleet) en tanden die scheef staan rechter laten lijken.
Hierdoor hoeven gezonde tanden niet afgeslepen te worden voor kroon en brugwerk en is het tevens een goedkopere oplossing om de esthetiek te verbeteren. Wij zijn van mening dat het hele aangezicht in verhouding moet staan met elkaar, ook de stand van de tanden speelt hierin een belangrijke rol.

Bleken

Iedereen wil een stralend, wit gebit. Het bleken van tanden heeft de laatste jaren dan ook sterk aan populariteit gewonnen.

Binnen onze praktijk passen wij twee methoden toe om tanden en kiezen lichter/witter te maken:

• het intern bleken van ‘dode’ tanden (vaak als gevolg van een ongeval);
• het uitwendig bleken thuis.

De duurzaamheid van bleken kan sterk variëren: van zes maanden tot
drie jaar, mede afhankelijk van eet-, drink- en leefgewoonten (roken!!)
Overweegt u uw tanden te bleken, dan is het aan te raden eerst uw tandarts te raadplegen voor advies en eventueel behandeling. Niet in alle gevallen is het bleken van tanden de enige of beste oplossing.